Beroepsvereniging verpleegkundigen: Schors falende zorgverlener na tuchtklacht

donderdag 13 augustus 2015 Leestijd: 0 min.

sthetoscoop_1 /

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

donderdag 13 augustus 2015 Leestijd: 0 min.

Hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate meldde onlangs aan De Monitor dat het tuchtrecht zo wordt aangepast dat falende hulpverleners geschorst kunnen worden als de tuchtzaak nog loopt. Wat vinden zorgprofessionals daar zélf eigenlijk van? We bellen met de beroepsvereniging V&VN (voor verpleegkundigen en verzorgenden) voor een reactie.


Wat blijkt: V&VN wil óók dat falende zorgverleners geschorst kunnen worden. Nu kan dat lang niet altijd, en kunnen zorgverleners soms doorwerken terwijl de tuchtzaak tegen hen nog loopt. De beroepsvereniging zegt nu dat dat slecht is voor het vertrouwen van patiënten in de gezondheidszorg en maant de minister tot actie.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Veroordeelde artsen
Verkenning Research Opnames Uitzending

Veroordeelde artsen

Uitzending

Deel jouw ervaring 46 andere artikelen in onderzoek

54 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Stephanie Sint Nicolaas Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Lees verder
@stephsint

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Waarom kan een arts na een veroordeling voor seksueel misbruik of voor het bezit van kinderporno nog werken met patiënten? Het Openbaar Ministerie geeft informatie over veroordelingen van zorg...
Alles over dit onderzoek