Beroepsverbod lost niet alle problemen op

woensdag 03 december 2014 Leestijd: 1 min.

janine budding /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

woensdag 03 december 2014 Leestijd: 1 min.

Minister Schippers wil een beroepsverbod voor artsen die in de fout zijn gegaan. Goed nieuws dat de minister hiermee een gat dicht in het registratiesysteem voor artsen. Wij toonden afgelopen augustus al aan dat dit systeem onzorgvuldig en onvolledig is.

We zijn doorgegaan met het dossier Foute Dokters. Daaruit blijkt dat er meer gaten in het systeem zijn die minister Schippers zou moeten dichten. We doen daar nu onderzoek naar en in onze uitzending van januari besteden we daar uitgebreid aandacht aan.

Als we een paar maanden geleden in contact komen met medisch journalist Janine Budding, wordt ons een nieuw probleem in het registratiesysteem voor zorgverleners duidelijk. Zij tipt ons over een arts die na een veroordeling voor een zedendelict is blijven doorwerken als arts. Hoe kan het dat deze arts nog steeds met patiënten werkt? Teun spreekt af met Janine en gaat op onderzoek uit.

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek