Ben jij zwanger of ziek gegijzeld door de overheid?

zondag 13 september 2015 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 15.19.02 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

zondag 13 september 2015 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Onderzoek Ziek door mijn werk

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.’ Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? brandweer

En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Klik hier voor de foto. Mail: tip insturen.

Onderzoek Gegijzeld door de overheid

Wij merken op dat veel van de gegijzelden in de problemen zijn gekomen door boetes die zijn opgelegd door de Dienst Wegverkeer (RDW). Wij onderzoeken de methode van de RDW en de reden waarom zoveel mensen hierdoor in de problemen komen.

Daarnaast richt het dossier Gegijzeld door de overheid zich na een tip van binnenuit op mensen die in een zwakke gesteldheid (psychisch/lichamelijk) worden gegijzeld. Wij zijn daarom op zoek naar een vrouw die zwanger is gegijzeld en tips over andere ervaringen met gijzeling zijn ook altijd welkom.

Onderzoek Sociale Dienst

Pieter (61) tipt ons over het leveren van een tegenprestatie door mensen in de bijstand. Hij moet 32 uur per week gaan werken voor een commercieel bedrijf in ruil voor bijstand. Zijn vrouw werkt, maar om met het gezamenlijk inkomen op bijstandsniveau te komen krijgt de man een klein aanvullend bedrag van de gemeente van 46 euro. De man voelt zich weggezet. Papier prikken helpt mij echt niet aan een betaalde baan,' klinkt het.

Herkent u zich in het verhaal van Pieter? Zit u in de bijstand en moet u een tegenprestatie leveren? En weet uw welke kosten er gemoeid zijn met uw traject? We zijn benieuwd naar uw ervaringen. U kunt contact opnemen met de redactie via 035-6719779 of mailen naar redactie@demonitor.nl.

Onderzoek Inspraak: burger versus overheid

Bij grote bouwprojecten van de overheid is er vrijwel altijd onvrede bij omwonenden. Hoeveel invloed en inspraak hebben zij bij de bouwplannen wanneer er een weg of een windmolen in hun achtertuin komt? En worden zij voldoende gecompenseerd voor de geleden schade?

Kom met jouw tips en ervaringen en wij zoeken het uit.

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek