Ben je zorgverlener en moest je na een materiële controle van de zorgverzekeraar geld terug betalen?

vrijdag 16 oktober 2015 Leestijd: 2 min.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 14.48.01 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 16 oktober 2015 Leestijd: 2 min.

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hieronder onze actuele oproepen.

Onderzoek Gegijzeld door de overheid

Afgelopen week was de politiek aan zet. Kamerleden riepen de staatssecretaris op nader onderzoek te doen naar het gijzelen van zwangere vrouwen omdat de omvang van het probleem niet bekend is. De staatssecretaris zegde dat onderzoek toe maar benadrukte ook dat zwangerschap niet per definitie reden is om vrouwen niet op te sluiten.

Komende zondag 25 oktober een reportage over dit dossier om 22:35 uur op NPO2. Heeft u meer informatie over het gijzelen van zieken en/of zwangere mensen? Tip ons!

Onderzoek Dokters in de knel

Ons dossier Dokters in de knel opent opnieuw na een tip van een tandarts. Patiënten die teveel betalen voor hun tandartszorg zouden dat geld niet terugzien. De tip gaat over declaratiecontroles van zorgverzekeraars. Met zogenaamde ‘materiële controles’ halen zorgverzekeraars geld terug dat tandartsen volgens die verzekeraars foutief hebben gedeclareerd.We gaan op onderzoek uit en kunnen daarbij uw hulp gebruiken. Bent u een zorgverlener en moest u na een materiële controle van de zorgverzekeraar geld terug betalen? Of heeft u als patiënt zelf teveel betaald? We komen graag met u in contact!

Onderzoek Ziek door mijn werk

Ons onderzoek naar beroepsziekten breidt zich verder uit. Twee oud-buschauffeurs vertellen ons dat ze door hun werk veel dieseldampen hebben moeten inademen. Het valt hen op dat veel collega’s al zijn overleden, veelal aan longkanker. ‘Op een gegeven moment dacht ik, het zijn er te veel, hier klopt iets niet,’ zo vertelt Theo van Wijnkoop ons. Wij duiken er verder in.

De Long Alliantie Nederland vertelde ons in het kader van dit onderzoek dat ze wil dat werknemers die met gevaarlijke stoffen werken elke twee jaar medisch gekeurd worden om werkgerelateerde gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.

Heb jij ervaring met een beroepsziekte die niet serieus wordt genomen? Laat het ons horen!

Onderzoek Inspraak: burger versus overheid

In ons onderzoek naar Inspraak vragen we ons af of mensen goed gecompenseerd worden als er in hun omgeving wat wordt veranderd. Een veel gehoorde klacht is dat aannemers en grondeigenaren geld verdienen, terwijl omwonenden op de blaren zitten. Heb je hier ervaring mee? Help ons onderzoek verder en tip ons!

Lees meer over

Algemeen Weekupdate
Verkenning Research Opnames Uitzending

53 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Welke informatie zoeken wij nog? Welke tips willen wij graag van jou krijgen? Bekijk hier elke week onze actuele oproepen en help ons verder. Want ons onderzoek begint bij jou!
Alles over dit onderzoek