Bekijk de promo!

vrijdag 29 augustus 2014 Leestijd: 0 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

vrijdag 29 augustus 2014 Leestijd: 0 min.

Komende maandag (21:25 uur NPO2): Hoeveel 'foute' dokters lopen er rond in Nederland? Bekijk alvast de aankondiging (+/- 30 seconden)

De afgelopen tien jaar is ruim 2000 keer een arts of verpleegkundige op de vingers getikt vanwege een medische misser. 80 zorgverleners is verboden hun beroep nog uit te oefenen. Het meest bekende geval is de neuroloog Jansen Steur, die door verkeerde diagnoses vele slachtoffers maakte.

Het BIG-register, een openbaar registratiesysteem van alle zorgverleners, zou er voor moeten zorgen dat dergelijke kwalijke praktijken in Nederland niet meer moeten plaatsvinden. Alle zorgverleners zijn hierin terug te vinden, inclusief hun reputatie. Maar werkt het register ook goed? Is het zorgvuldig en compleet? Of lopen er in Nederland nog meer Jansen Steurs rond zonder dat we het weten?

Lees meer over

Gezondheid en zorg Foute Dokters
Verkenning Research Opnames Uitzending

227 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe kan het dat zorgverleners zonder BIG-registratie of met een beroepsverbod in het buitenland wél in Nederland aan de slag zijn? De Monitor over foute dokters en een falend BIG-register.
Alles over dit onderzoek