Barry moet 32.000 euro boete betalen voor een racebrommer

donderdag 13 augustus 2015 Leestijd: 0 min.

Barry.geknipt /

Judith Meulendijks

Redacteur

judith.meulendijks@kro-ncrv.nl

donderdag 13 augustus 2015 Leestijd: 0 min.

Vandaag gingen we langs bij Barry Wijbenga. Hij had drie racescooters gekocht om daar uiteindelijk één racescooter van te maken. Hij heeft vlak na aankoop de kentekengegevens van de scooters naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) opgestuurd om deze te laten schorsen. Maar er is iets misgegaan. Uiteindelijk heeft hij nu een boete van 32.000 euro openstaan voor het niet-verzekeren van drie brommers. Hoe heeft dit zo ver kunnen komen? Wij zoeken het uit!

Heeft u ook ervaring met de RDW? Laat het ons weten: demonitor@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Gegijzeld door de overheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

263 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Judith Meulendijks Redacteur

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Lees verder
@judith_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...
Alles over dit onderzoek