Amsterdamse gemeenteraad verwerpt motie: eindeloos betalen voor hulpvoorziening blijft

donderdag 23 april 2015 Leestijd: 0 min.

Schermafbeelding 2015-04-23 om 14.27.43 /

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 23 april 2015 Leestijd: 0 min.

De Amsterdamse gemeenteraad heeft woensdag de motie van GroenLinks-raadslid Femke Roosma verworpen. De voltallige oppositie steunde de motie, maar de coalitiepartijen SP, D66 en VVD stemden tegen.

In de motie stelt Roosma dat Wmo-cliënten beter beschermd moeten worden tegen oplopende kosten bij de aanschaf van woon- en vervoersvoorzieningen.

"Het is principieel niet juist en ook niet wenselijk om mensen, die via de gemeente gebruik maken van zorgvoorzieningen die hen in staat moeten stellen om langer thuis te blijven wonen, meer te laten betalen dan de aanschafwaarde van die zorgvoorziening.”

####Uitzending
Roosma diende de motie in naar aanleiding van onze uitzending. Daarin lieten we zien dat de eigen bijdrage voor hulpvoorzieningen als een scootmobiel of een badlift in Amsterdam de aanschafwaarde van de hulpvoorziening kan overschrijden.

Lees meer over

Gezondheid en zorg De Nieuwe Zorgwet
Verkenning Research Opnames Uitzending

59 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Traplift nodig? Of een verhoogd toilet? Dan moet u volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) sinds januari bij de gemeente aankloppen. We duiken in de wereld van de nieuwe zorgwet. Ziet u...
Alles over dit onderzoek