Ambulancezorg Nederland reageert op enquête: ‘Dit beeld is overtrokken’

vrijdag 07 oktober 2016 Leestijd: 1 min.

Hans Simons Ambulancezorg Nederland /

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

vrijdag 07 oktober 2016 Leestijd: 1 min.

Hans Simons, voorzitter van Ambulancezorg Nederland reageert op de uitkomsten van de enquête van De Monitor in het dossier Spoedzorg. Hij herkent zich niet in deze en andere signalen die wij de afgelopen maanden kregen van ambulance- en meldkamerpersoneel. Zij melden ons dat ze te vaak rijden op ‘onzinritten’, zoals bloedende vingers. Overigens zegt Simons de enquête verder wel serieus te nemen.

Volgens Simons is telefonische triage (het beoordelen van het medische probleem door een meldkamercentralist) een van de meest ingewikkelde dingen die er is. Het is volgens hem zoeken naar een evenwicht tussen te snel en te vaak rijden of juist te weinig. Simons: ‘Er moet een goede balans zijn tussen de professionaliteit van de meldkamercentralist - haar of zijn oordeel moet beslissend zijn - en een goed ondersteunend systeem.’**Uitzending dossier Spoedzorg**
Komende zondag 9 oktober meer over de ambulancezorg. Met ervaringen van ambulance- en meldkamerpersoneel en de uitslagen van de enquête. Tips in dit dossier? Reageer![TIP text=Deel je ervaringen met de redactie!]

Lees meer over

Gezondheid en zorg Spoedzorg
Verkenning Research Opnames Uitzending

221 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Yvonne Verkaik Redacteur

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Lees verder
@verkaiky

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zijn bizarre tijden voor ons zorgpersoneel. We willen graag weten hoe het nu gaat met de mensen die de boel draaiende houden tijdens de strijd tegen het coronavirus.
Alles over dit onderzoek