Advocaat: 'Willekeur verzekeraar bij zoeken naar bewijs van fraude slachtoffer'

zaterdag 28 mei 2016 Leestijd: 1 min.

Letselschadeadvocaat Nino Pennino /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

zaterdag 28 mei 2016 Leestijd: 1 min.

Letselschadeadvocaat Nino Pennino is de advocaat van René We spreken hem voor het dossier Letselschade. Glas werd aangereden en liep daar ernstige whiplashklachten bij op. Verzekeraar Nationale Nederlanden vertrouwt zijn verhaal niet en wil het verkeersslachtoffer geen schadevergoeding uitkeren. Om te bewijzen dat Glas fraudeert stuurde de verzekeraar een particulier rechercheur op hem af. Volgens Pennino is het fraudeonderzoek op weinig argumenten gebaseerd.

Volgens advocaat Pennino is de waarneming van een schadeafhandelaar van Nationale Nederlanden de aanleiding om Glas te schaduwen. De medewerker van Nationale Nederlanden kreeg de indruk dat René Glas ‘gezond oogt.’ ‘Een man die niet medisch onderlegd is, komt op basis van een eigen waarneming tot een conclusie. Dat gaat wel heel erg ver.’

Cherry picking

De advocaat noemt de praktijken van de verzekeraar ‘fishing expedition’ en ‘cherry picking’: vissen naar een mogelijk bewijs dat er misschien wordt gefraudeerd, waarna een particulier recherchebureau op het slachtoffer wordt afgestuurd.

René Glas en Nationale Nederlanden hebben de zaak uiteindelijk 3 jaar geleden geschikt. Er is nooit bewijs van fraude gevonden. Glas is tot op de dag van vandaag van mening dat hij ten onrechte is geschaduwd door een particulier recherchebureau. Volgens Nationale Nederlanden is de zaak in goed overleg afgerond.

Advocaat Pennino en zijn cliënt René Glas zijn te zien in de uitzending van De Monitor van 29 mei.

Word je ook geschaduwd door een verzekeraar? Mail:tip insturen of marjolein.schut@kro-ncrv.nl

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Letselschade
Verkenning Research Opnames Uitzending

215 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je sch...
Alles over dit onderzoek