Advocaat staat Barry gratis bij en haalt uit naar RDW

dinsdag 18 augustus 2015 Leestijd: 1 min.

yvonne van der linden /

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

dinsdag 18 augustus 2015 Leestijd: 1 min.

Inmiddels hebben we contact met Yvonne van der Linden, de advocaat van Barry, de man die 32.000 euro boete heeft openstaan voor zijn onverzekerde scooters. Zij is buitengewoon fel op de RDW. 'Ze zagen mensen boven de enkels af’, aldus de raadsvrouw.

Van der Linden staat Barry gratis bij in zijn strijd tegen de RDW omdat ze zijn zaak schrijnend vindt en omdat ze zich kwaad maakt over de enorme omvang van de boete.


Van der Linden slaagde er in de stroom aan boetes te stoppen door de brommers te schorsen, maar de boetes die al waren uitgegeven blijven nog altijd staan. Ze probeert nog steeds te bewijzen dat Barry zijn kentekengegevens al in 2011 heeft opgestuurd, en daarmee zijn boetes ongegrond te laten verklaren.

Uiteraard hebben wij contact opgenomen met de RDW voor een reactie over het boetesysteem. Zij hebben aangegeven positief tegenover een interview te staan.

Lees meer over

Veiligheid en handhaving Gegijzeld door de overheid
Verkenning Research Opnames Uitzending

263 tips

ontvangen

Dit artikel is geschreven door:

Ronald Sistermans Verslaggever
Lees verder
@rsistermans

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...
Alles over dit onderzoek