Advocaat: 'Contract werkervaringsplaats lijkt in grote lijnen op arbeidsovereenkomst'

maandag 21 december 2015 Leestijd: 1 min.

lis van engelen /

Martine Braam

editor

@Martine Braam

maandag 21 december 2015 Leestijd: 1 min.

Aan tips van starters en stagiairs die worden uitgebuit tijdens een stage of een werkervaringsplek hebben we geen gebrek. We vragen ons af: zijn deze constructies volgens de wet toegestaan? De tipgevers laten enkele opmerkelijke werkervaringscontracten aan ons zien, zoals een contract op 'volontaire' basis. Teun vraagt Lis van Engelen, advocaat bij GMW advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht, hoe het zit met deze contracten.

Van Engelen vertelde ons eerder al over de telefoon: ‘Ik denk dat we er geen doekjes om hoeven te winden dat veel van dit soort werkervaringsovereenkomsten eigenlijk arbeidsovereenkomsten zijn, maar de kans dat iemand daarover aan de bel trekt is natuurlijk minimaal’.

Accent op het leren

De advocaten benadrukte dat wat een stage of werkervaringsplek onderscheidt van een normaal betaalde baan is dat het accent ligt op leren en niet op het behalen van productie. Volgens Van Engelen moet dit ook worden vastgelegd in de overeenkomst en zal er ook tussentijds geëvalueerd moeten worden of de leerdoelen gehaald worden.

Heb je zelf ook een overeenkomst werkervaringsplek waar je je twijfels over hebt? Laat het ons weten! Mail: tip insturen

Op zondag 3 januari staat onze uitzending in het teken van het onderzoek Uitbuiting starters en stagiairs.

Lees meer over

Werk en inkomen Uitbuiting starters en stagiairs
Verkenning Research Opnames Uitzending

290 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Martine Braam

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Voor veel pas afgestudeerden liggen de banen niet voor het opscheppen en kunnen werkgevers kiezen uit een overvloed aan werkgrage sollicitanten. Wat voor gevolgen heeft dit voor afgestudeerden? En ...
Alles over dit onderzoek