Achmea vergoedt levenseindekliniek

donderdag 05 juni 2014 Leestijd: 1 min.
Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

donderdag 05 juni 2014 Leestijd: 1 min.

Achmea (onder meer Zilveren Kruis, Agis, FBTO, Avéro) heeft vandaag een overeenkomst gesloten met de Levenseindekliniek. Daarmee wordt de Levenseindekliniek nu door alle zorgverzekeraars vergoed.

Achmea en de Levenseindekliniek hebben verschillende tarieven afgesproken: voor verzekerden van wie het euthanasieverzoek na vooronderzoek wordt afgewezen, in een later stadium alsnog door een behandelteam wordt afgewezen, of uiteindelijk wordt gehonoreerd.

Voor de verzekerden van Achmea verandert er niets als zij een euthanasieverzoek doen. Hun kosten werden sowieso vergoed uit de donaties en schenkingen van particulieren en fondsen aan de Levenseindekliniek. Voor de kliniek is het echter belangrijk niet langer afhankelijk te zijn van liefdadigheid. ,,Dit is een belangrijke stap voor de zorg die we bieden’’, aldus directeur Steven Pleiter.

Zowel de Levenseindekliniek als Achmea streven er naar dat euthanasie zoveel mogelijk wordt gegeven door de eigen huisarts en bij psychiatrische patiënten door de behandelend psychiater. De Levenseindekliniek werkt aan scholings- en ondersteuningsprogramma’s voor artsen die worstelen met de euthanasiepraktijk, zodat zoveel mogelijk mensen geholpen kunnen worden door hun eigen (huis)arts.

(Bron: Levenseindekliniek)

Lees meer over

Gezondheid en zorg Dokter, ik wil euthanasie
Verkenning Research Opnames Uitzending

13 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Redactie de Monitor Redactie
Lees verder
@de_monitor

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Wat is er voor nodig om te sterven op verzoek? En welke rol speelt de apotheker bij een euthanasieverzoek? De Monitor over de euthanasiepraktijk.
Alles over dit onderzoek