46.000 euro boete voor twee optredens tijdens Koninginnedag

vrijdag 06 februari 2015 Leestijd: 1 min.

Schermafbeelding 2015-02-06 om 17.50.17 /

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl

vrijdag 06 februari 2015 Leestijd: 1 min.

We komen in contact met oud-muzikant Martin Bosch woont in Enschede. Hij is bijstandsgerechtigde en mantelzorger voor zijn demente moeder. Hij treedt met Koninginnedag twee keer op en krijgt daarvoor 250 euro. Dat krijgt de Sociale Dienst in zijn stad dankzij een anonieme tip te horen. Het heeft grote gevolgen voor Martin die zich van geen kwaad bewust is: hij wordt gesommeerd 46.000 euro te terug te betalen.

Zelf stelt Martin dus dat hij er niks aan over heeft gehouden. ‘Het is een onkostenvergoeding, voor eten en drinken en benzinekosten. Je verdient er niks aan, het is gewoon leuk om te doen.’

Hoe kan het dat een optreden waar Martin 250 euro voor kreeg, leidt tot het moeten terugbetalen van 46.000 euro? Wij zoeken het uit voor ons dossier Sociale Dienst. Herken je het verhaal van Martin of heb je meer informatie over dit onderwerp, laat het ons weten: tip insturen.

Lees meer over

Werk en inkomen Sociale Dienst
Verkenning Research Opnames Uitzending

542 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Dit artikel is geschreven door:

Sietze van Loosdregt Samensteller

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Lees verder
@sietze_1

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

Hoe sociaal is de sociale dienst? Alles wordt gedaan om misbruik te voorkomen en mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Is dit beleid rechtvaardig? Of zou het alleen moeten gelde...
Alles over dit onderzoek