4 confrontaties uit 100 afleveringen van de Monitor

vrijdag 26 januari 2018 Leestijd: 1 min.

Directeur Aedenzorg wil een time out tijdens het interview / De Monitor

Tessa Beijer

Online redacteur

tessa.beijer@kro-ncrv.nl

vrijdag 26 januari 2018 Leestijd: 1 min.

De 100ste aflevering van de Monitor komt eraan. Tijd om terug te blikken op memorable momenten. We zetten vier opvallende confrontaties op een rij.

1. Mark Rutte vergeet zijn belofte aan een groep stratenmakers

In de uitzending over doorwerken tot 67 herinneren we Mark Rutte aan zijn belofte aan een groep stratenmakers uit Venlo.  Als fractievoorzitter heeft hij in de Tweede Kamer toegezegd dat stratenmakers en anderen met zware beroepen, op hun 65ste met pensioen mochten. Een paar jaar later weet hij daar opeens niets meer van.

Bekijk hier de uitzending Doorwerken tot 67

2. 'Opgelicht' door de woningcorporatie

Stel, je koopt een huis van de woningcorporatie en wil het ruim een jaar later terugverkopen aan diezelfde corporatie. Dan blijkt de woning ineens 26 procent, meer dan een kwart, in waarde gedaald te zijn. Hoe kan een woning zo snel én zo sterk in waarde dalen? Een probleem waar honderden mensen met een zogenaamde Koopgarant-woning mee te maken hebben, zo blijkt uit ons onderzoek.

We krijgen tips over de werkwijze van taxateurs. Laten zij hun oren misschien te veel laten hangen naar de wensen van de klant, in dit geval de woningcorporatie? We vragen uitleg aan Karel Schiffer van het Nederlands register vastgoed taxateurs. Hij vindt het ook een lastig onderwerp.

Bekijk hier de uitzending Koophuis

3. Directeur Aeden Zorg wordt geconfronteerd met illegale constructie

Uit ons onderzoek blijkt dat de zorgconsulenten van Aeden Zorg naast hun uurloon ook provisie ontvangen voor de producten en diensten die zij verkopen. Uit gesprekken die we voeren met verschillende zorgconsulenten, blijkt dat zij hun cliënten niet melden dat ze ook betaald worden door commerciële partijen. Toch profileert het bedrijf Aeden Zorg zich als ‘transparant’ en ‘onafhankelijk’. In de uitzending confronteert Teun de directeur van Aedenzorg, Sylvia Dekker, met de illegale constructie. Gevolg: een ongemakkelijk gesprek.

Bekijk hier de uitzending Zorg in de gemeente

4. Oppasoma krijgt boete van 34.000 euro, omdat ze op kleinkinderen past

De inmiddels ex-schoonmoeder van rapper Lange Frans krijgt een acceptgiro van ruim €34.000 euro op de mat omdat ze op haar kleinkinderen heeft gepast. De gemeente ziet het oppassen als ‘op geld waardeerbare arbeid’ en vindt dat ze onterecht een bijstanduitkering heeft ontvangen. Teun haalt verhaal bij de verantwoordelijke wethouder.

Bekijk hier de uitzending Sociale dienst

 

Bekijk hier de 100ste uitzending van de Monitor over het gedrag van de politie op sociale media.

Lees meer over

Algemeen Algemeen
Verkenning Research Opnames Uitzending

1293 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Algemeen / Algemeen

Welke verhaal, onderzoek, fragment of confrontatie is jou het meeste bijgebleven?

We horen graag van ons publiek wat júllie het meest is bijgebleven in 100 afleveringen van de Monitor. Wat is jouw favoriete onderzoek of uitzending en waarom? Laat het ons weten!
Deel jouw ervaring

Anna Gimbrère

Presentator

Deel jouw ervaring

Dit artikel is geschreven door:

Tessa Beijer

Deel dit artikel

Meer artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Meer weten?

We krijgen dagelijks veel tips binnen over uiteenlopende onderwerpen. En lang niet altijd over de onderwerpen die we momenteel onderzoeken. Ook deze tips willen we u niet onthouden. Want wellicht h...
Alles over dit onderzoek