Ons onderzoek begint bij jou!

Vanaf 13 januari elke zondag om 22.35 uur op NPO 2.

Algemeen / Algemeen

Oproep: In het krijt bij de overheid

Heb jij te maken met problematische schulden waarbij de overheid een van de belangrijkste schuldeisers is? En, heb je het idee dat jouw situatie daardoor alleen maar slechter is geworden? We zijn benieuwd naar je ervaringen en de rol van de overheid als schuldeiser. Laat het ons weten!
Deel jouw ervaring

Robbert ter Weijden

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Terug naar Marjon en Aeron

Onderzoek: het zorgdoolhof voor kinderen

Nooit kregen we zóveel reacties op een video als op het verhaal van pleegmoeder Marjon en de meervoudig beperkte Aeron. ‘De zorg voor dit mannetje is prachtig om te doen, maar het gedoe eromheen nekt je.’ Nadat Marjon haar verhaal aan ons vertelde, is er veel veranderd:

Lees meer over het verhaal van Marjon en Aeron

Laatste artikelen

Ga naar alle artikelen

Start onderzoeken

We krijgen dagelijks tips binnen over onderwerpen waar we nog geen onderzoek naar doen. Kun jij ons verder helpen met jouw verhaal?

Bureaucratie

Laatste update: 15 uur geleden

Ellenlange wachttijden, dossiers die ‘kwijt ’raken en onnodig hoge kosten bij herkeuringen. Er zijn heel wat klachten over het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), de instantie die toetst of iemand geschikt is om te rijden. Zijn die klachten terecht of niet?
Lees meer

Deel jouw ervaring en help ons verder!

De Monitor werkt aan de hand van tips en ervaringen van het publiek, want samen weten we meer. De Monitor kaart maatschappelijke problemen aan en onderzoekt hoe die kunnen ontstaan. We waarderen je mening, maar we zijn vooral benieuwd naar jouw ervaring.

Deel jouw ervaring

Teun van de Keuken

Presentator televisie

Deel jouw ervaring

Over De Monitor

Monitor is het onderzoeksjournalistieke platform van KRO-NCRV. Wij onderzoeken maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. Een eigentijdse vorm van journalistiek: crowdsourcing. De Monitor snijdt maatschappelijke thema’s aan als zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen. Samen met jullie tips proberen we misstanden op te sporen en bij te dragen aan verandering.

Meer over De Monitor
Maak kennis met het team