Ons onderzoek begint bij jou!

Vanaf 8 september elke zondag om 22.40 op NPO2.

Wet-en regelgeving / Financieel bedrog

Oproep: machteloze schuldeisers

Wij willen weten hoe groot het probleem van fraude is bij turboliquidaties. Een turboliquidatie is een snelle manier om een bedrijf op te doeken. De voorwaarden zijn simpel: het bedrijf mag geen baten - geld of bezittingen - meer hebben, maar nog wel schulden. Ben jij slachtoffer van turboliquidatie? Of zie je vooral voordelen van turboliquidatie? Laat het ons weten.
Deel jouw ervaring

Neeltje Bollen

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Volgende uitzending

Herrie in het land: hoe wordt het ooit weer stiller?

We hebben steeds meer herrie om ons heen. Een op de drie mensen wordt blootgesteld aan geluidniveaus die volgens wetenschappers onverantwoord hoog zijn. Het moet dus stiller. De vraag is alleen: hoe?

Alles over dit onderzoek
zondag 22 september 22:40, NPO2

Ralph (47) zorgt dat Scheveningen plasticvrij blijft.

Onderzoek: De Plasticplaag

Deze club mensen zorgt ervoor dat je niet tussen het plastic zwemt. "De enige manier waarop je volwassenen een beetje bewust krijgt is via de kinderen."

Lees meer over ons onderzoek De Plasticplaag

Laatste artikelen

Wet-en regelgeving / Financieel bedrog

Curatoren niet blij met snel opheffen van bedrijven

vrijdag 20 september 2019

Algemeen / Algemeen

Hospice: ‘Maak u niet druk, die man gaat toch dood’

vrijdag 20 september 2019

Ga naar alle artikelen

Start onderzoeken

We krijgen dagelijks tips binnen over onderwerpen waar we nog geen onderzoek naar doen. Kun jij ons verder helpen met jouw verhaal?

Financieel bedrog

Laatste update: 1 dag geleden

Stel je hebt een flinke factuur gestuurd naar een bedrijf die niet betaald wordt. Na de zoveelste herinnering, bel je naar de Kamer van Koophandel. Het bedrijf staat niet meer ingeschreven en blijkt&n...

Lees meer

Deel jouw ervaring en help ons verder!

De Monitor werkt aan de hand van tips en ervaringen van het publiek, want samen weten we meer. De Monitor kaart maatschappelijke problemen aan en onderzoekt hoe die kunnen ontstaan. We waarderen je mening, maar we zijn vooral benieuwd naar jouw ervaring.

Deel jouw ervaring

Teun van de Keuken

Presentator televisie

Deel jouw ervaring

Over De Monitor

Monitor is het onderzoeksjournalistieke platform van KRO-NCRV. Wij onderzoeken maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. Een eigentijdse vorm van journalistiek: crowdsourcing. De Monitor snijdt maatschappelijke thema’s aan als zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen. Samen met jullie tips proberen we misstanden op te sporen en bij te dragen aan verandering.

Meer over De Monitor
Maak kennis met het team